Quiche met amandelbodem en spinazie

Quiche met amandelbodem en spinazie

Deze quiche met amandelbodem en spinazie, tomaat en rode paprika is verrukkelijk! Het blakeren van de paprika’s lijkt misschien een kleine uitdaging, maar dat valt echt reuze mee. Esther: ‘Mijn favoriete manier om paprika’s te blakeren is op het vuur. Ik gebruik hiervoor mijn wondergrill waar ik een aantal paprika’s tegelijk op kan blakeren.’ Scrol even naar beneden, daar legt ze je in heldere stappen uit hoe je het (nog meer) kunt doen.

Bereiding

1. Vet een quichevorm van Ø 20 cm in.

2. Doe het amandelmeel, de bloem en de boter in een keukenmachine en voeg het zout, paprikapoeder en de peper toe.

3. Voeg de olijfolie toe en verwerk het deeg tot ‘broodkruim’.

4. Voeg het ei toe en pulse of roer, om een kleverig deeg te vormen.

5. Wikkel in vershoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.

6. Verwarm de oven voor op 180 graden.

7. Duw het deeg op de bodem en tegen de zijkanten van de quichevorm.

8. Leg er bakpapier en bakbonen op.

9. Bak 15 minuten blind.

10. Verwijder het bakpapier en de bonen en bak 5 minuten tot de quichebodem lichtbruin is.

11. Doe voor de vulling de tomaten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Rooster 15 minuten.

12. Verhit de kokosolie in een koekenpan op matig hoog vuur.

13. Voeg spinazie, bieslook en geroosterde paprika toe en bak kort tot de spinazie is geslonken.

14. Giet het vocht af.

15. Doe de eieren in een kom en klop deze los, voeg dan de melk toe en voeg zout en peper toe. Meng goed.

16. Bedek de quichebodem met de spinazievulling en giet het eimengsel eroverheen.

17. Leg de tomaten er met de gesneden kant naar boven op. Bak 40 minuten tot het ei is gestold.

18. Laat enigszins afkoelen voor je de quiche aansnijdt.

Paprika’s roosteren
1. Leg je paprika’s op het plaatje of als je deze niet hebt op een grote gaspit. Na een paar minuutjes worden de eerste zwarte blaren zichtbaar en moet je de paprika‘s draaien. Doe dit regelmatig tot ze helemaal (of zo goed als) zwart zijn. Pas overigens wel op dat ze niet zo hevig verbranden dat het velletje grijs wordt. Dit trekt namelijk door in de paprika en is niet bevorderlijk voor de smaak.

2. Laat de paprika’s afkoelen voordat je ze gaat schoonmaken en maak tijdens het schoonmaken je handen af en toe nat zodat je al het zwart kunt verwijderen. Spoel de paprika’s vooral niet af met water want dan spoel je veel van de smaak weg. Heb je geen gas om dit te doen, dan kun je een barbecue gebruiken en anders in de oven, maar dit heeft een groot effect op de smaak van het gerecht.

beeld © Elvan Ünlü en tekst Esther Erwteman, afkomstig uit NOSH – mijn vegetarische Joodse keuken, Nieuw Amsterdam, € 29.99

Ingrediënten korst

  • 125 g boter, in blokjes + extra voor invetten
  • 200 g amandelmeel
  • 100 g bloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl rode pepervlokken
  • 1 el olijfolie
  • 1 ei
  • eventueel 2-3 el water

Ingrediënten vulling:

  • 200 g kerstomaten, gehalveerd
  • beetje olijfolie om te besprenkelen
  • 1 el kokosolie
  • 200 g jonge spinazie
  • 50 g bieslook, fijngesneden
  • 2 rode paprika’s, geroosterd* en gehakt
  • 4 eieren
  • 1-2 el volle kokosmelk
  • 2½ tl zout
  • 2 tl zwarte peper

*Zie instructie onder het kopje bereiding


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek