‘Als ik deze pompoentaart eet, moet ik altijd denken aan de keer dat ik in Salem was tijdens Halloween. Voor de Amerikanen is Halloween wat voor ons carneval is, maar dan spooky. En er is natuurlijk eten, veel eten’, verteld Menno de Koning.
1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
2. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een steelpannetje en roer de gesmolten boter door de fijngemalen koekjes. Doe het mengsel in de bakvorm. Verdeel over de bodem en de zijkanten van de vorm met een lepel terwijl je het zachtjes aandrukt tot een compacte laag.
3. Bak de bodem 6 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur.
4. Klop voor de vulling de pompoenpuree, gecondenseerde melk, eieren, eidooier, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat en het zout in een kom tot een gladde massa.
5. Giet de vulling op de koekjesbodem en bak de taart 35-40 minuten tot het midden van de vulling nog een beetje zacht en lobbig is, maar het puntje van een mes aan de zijkant van de taart er schoon uitkomt.
6. Laat volledig afkoelen op een rooster en serveer met een lekkere klodder lobbig geklopte slagroom die je eventueel wat zoet met de suiker.
7. Koel bewaren en de volgende dag zijn de leftovers nog lekkerder!
Dit recept komt uit het boek ‘Bakken met Menno’ van Menno de Koning (€24,99, Kosmos Uitgevers).