Yummy! Deze pompoen cupcakes zijn super om samen met je kids te maken. Serveer als toetje of deel ze uit op feesten en partijen!
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd op een snijplank voorzichtig de hals van de pompoen (bewaar de rest voor een andere keer). Verwijder de steel en snijd het vruchtvlees in stukken – schillen is niet nodig.
2. Doe de pompoen in een keukenmachine en maal hem fijn. Breek de eieren erbij, voeg de suiker, bloem, het bakpoeder, de walnoten, kaneel, olie en een kleine snuf zout toe en meng alles kort. Misschien is het na enkele tellen nodig om te stoppen en het mengsel van de zijkant van de kom te schrapen. Meng niet te lang – alles moet net gemengd zijn, meer niet.
3. Bekleed een muffinplaat met 12 vormen met papieren vormen. Vul de vormen met behulp van eetlepels voor driekwart met het beslag. Bak het 25-30 minuten, tot het goudbruin, gerezen en gaar is.
4. Controleer of de cakejes gaar zijn door een cocktailprikker in het midden te steken en er na 5 tellen uit te halen. Als hij schoon is, zijn de cakejes klaar, anders moeten ze iets langer bakken. Laat ze kort afkoelen in de plaat, en zet ze dan op een rooster.
5. Doe het grootste deel van de rasp van de clementine en citroen in een kom, voeg de zure room toe en zeef de poedersuiker erbij. Meng alles goed tot je een vloeibaar geheel hebt. Zet het in de koelkast tot de cupcakes helemaal zijn afgekoeld.
6. Lepel vlak voor het serveren de room over de cakejes en bestrooi met de achtergehouden rasp – en eet er een op voordat de kinderen ze zien!
Per portie 436 kcal, 22,8 g vet (4,9 g verzadigd), 8,2 g eiwit, 54,7 g koolh., 33,9 g suiker, 0,5 g zout