Pompoen + pannenkoeken + een recept van Fred = goddelijke pompoenpannenkoeken! Deze stapel pancakes is voor de stevige trek – en voor wie van zoet houdt, giet er een flinke straal ahornstroop overheen. Wil je het bont maken, dan versier je de pompoenpannenkoeken met roodfruit en poedersuiker. Maar die keuze is helemaal aan jou. Niets moet, álles mag!
1. Breng ruim water met wat zout aan de kook en kook er de pepoen in ongeveer 10-15 minuten snotgaar in. Giet af en doe de pepoen tot moes prakken met de prakker.
2. Meng de pepoen in een ruime kom met 1 theelepel zout, de bloem, het bakpoeder, kaneelpoeder, gemberpoeder, de notenmuskaat en de haverenmelk tot een glad, dikkig beslag. Voeg als je het niet dik genoeg vindt nog wat extra bloem toe.
3. Verhit wat zonnebloemenolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Verdeel 3 hoopjes van het beslag in de pan en spreid het beslag indien nodig rond uit met de bolle kant van een lepel. Bak de pannekoekers in 2-3 minuten per kant goudbruin en gaar. Herhaal tot het beslag op is.
4. Verdrink de pannekoekers in ahornstroop.
Voor ca. 15 stuks. Bereiding 30 minuten.
Benodigdheden: