Kastanje en pompoen gaan hand in hand in deze salade. De waterkers en rucola geven een frispittig tintje aan het geheel. Serveer met een knapperig gebakken worstje en wat aardappeltjes uit de oven.
1. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Schep de parten pompoen om met de olie en specerijen. Rooster 40 minuten op een bakplaat tot ze zacht zijn en vanbuiten krokant; laat afkoelen.
2. Verwijder de draadjes van de pitten en rooster ze met de kastanjes tot ze goudgeel zijn. Maak de dressing: doe het mandarijnsap in een jampot en met 3 x zoveel extra vergine olijfolie, zout en peper. Schroef het deksel erop en schud.
3. Hussel de pompoen met de waterkers, rucola en dressing. Bestrooi voor het opdienen met de pitten en kastanjes.
4 personen
• 1 grote flespompoen in parten; pitten bewaard
• 1 el olijfolie
• 1 tl komijnzaad
• 1 tl kaneel
• 200 g vacuümverpakte kastanjes
• sap van 2 mandarijnen
• extra vergine olijfolie
• 70 g waterkers
• 70 g rucola