Pompoen-geitenkaastaartje

Pompoen-geitenkaastaartje

De combinatie van zoete pompoen en pittige geitenkaas maakt van dit taartje een ultieme verwennerij. Serveer als snack of borrelhap, of als lunch met een frisse groene salade.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in 8 plakken. Schep de plakken om met de helft van de olie en wat zout en peper. Rooster ze in 20-25 minuten gaar op een bakplaat. Keer ze halverwege.

2. Fruit de ui en tijm in de overgebleven olie tot de ui goudbruin is. Snijd de rol bladerdeeg in 4 vierkanten. Kerf een rand van 1 cm , prik het binnenste vierkant in met een vork.

3. Verdeel de ui op het binnenste deel, leg daar 2 plakken pompoen, een plak kaas en een salieblaadje op.

4. Bestrooi met zout en peper. Bak 20-25 minuten, tot de deegrand goudbruin en gerezen is en de kaas is gesmolten.

4 personen

  • ¼ flespompoen (van de hals)
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui, in ringen
  • 3 takjes tijm
  • 175 g bladerdeeg op rol
  • 100 g geitenkaas, in 4 ronde plakken
  • 4 salieblaadjes

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine