Polentataart

Polentataart

Deze polentataart is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht, maar je spot hem op steeds meer plekken in Europa. Zwitserland, Oostenrijk, maar ook in Nederland staat hij regelmatig op het menu. Polenta wordt gemaakt van mais, die wordt gemalen tot maismeel. Dit strooi je in bijna kokend water en kook je ongeveer een uurtje. Hier hebben we een snellere variant, want we dachten dat is wel zo fijn. Uren in de keuken doorbrengen is heerlijk, maar als het niet hoeft, dan liever niet. Heb je meer tijd over voor goddelijke toppings!

Bereiding



1. Verwarm de oven voor tot 220 °C.
 
2. Was de kerstomaatjes en snijd ze doormidden.
 
3. Breng de groentebouillon aan de kook in een ovenbestendige pan, strooi er een derde van de polenta in, al kloppend zodat er geen klontjes in komen. Strooi de rest van de polenta er al kloppend bij. Kook de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking: tussen 3 en 10 minuten. Roer de polenta regelmatig door met een houten lepel tot hij dik wordt. Voeg wat zout toe en neem de pan van het vuur.
 
4. Zet de oven op de grillstand. Verkruimel de feta over de polenta en schik de kerstomaatjes erop. Zet de polentataart 10 minuten in de oven. Hak intussen het lente-uitje fijn.
 
5. Neem de taart uit de oven, strooi er iets zout en peper, de lente-uitjes, een paar blaadjes basilicum en kervel over.

 

4 personen. Voorbereiding 5 min. Bereiding 20 min.

  • 150 g rode en gele kerstomaatjes
  • 1 lente-uitje
  • basilicum
  • kervel
  • 750 ml groentebouillon
  • 150 g polenta
  • zout
  • peper
  • 100 g feta


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine