Is het geen plaatje, deze polentacake? De frisse yoghurt en zoete frambozen maken er een echt feestelijk dessert van!
1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet een broodvorm van 900 g in en bekleed deze met bakpapier. Meng de frambozen met 1 eetlepel bloem en klop de boter en suiker in een andere kom
luchtig. Klop de eieren erdoor. Roer de rasp erdoor.
2. Zeef de resterende bloem met het bakpoeder. Schep ze met de polenta door het eiermengsel en voeg de yoghurt toe. Schep een derde van het beslag in de vorm en strooi de helft van de frambozen erover. Herhaal dat met nog een derde van het beslag en de rest van de frambozen.
3. Bak de cake in ongeveer 60-75 minuten of tot een prikker schoon eruit komt. Laat de cake enkele minuten in de vorm staan.
4. Haal hem uit de vorm en laat afkoelen. Doe de poedersuiker in een kommetje en roer het citroensap erdoor tot een dik, maar vloeibaar glazuur ontstaat. Druppel het glazuur over de cake en garneer met wat frambozen.