Polentacake

Polentacake

Thuisbakkers opgelet, met deze feestelijk geglazuurde citruscake steel je de show! Maak hem heel eenvoudig zelf, we leggen je uit hoe je dat stap voor stap doet.

Bereiding



1. Doe de sinaasappel en citroen in een pan water. Breng aan de kook en laat afgedekt 1½ uur zachtjes koken. Giet het fruit af en hak het in stukken.

2. Verwarm de oven voor op 160 °C en bekleed een springvorm (0 23 cm). Maal het fruit fijn in een keukenmachine. Meng de eieren er op de pulseerstand doorheen. Giet in een kom en roer de amandelen, suiker, vanille, het bakpoeder, de polenta en het grootste deel van de pistachenoten erdoor.

3. Schep in de vorm en bak 45 min. tot de cake goudbruin is en aan de randen loskomt. Laat hem enkele min. afkoelen in de vorm en keer hem dan op een rooster.

4. Kook het sinaasappel- en citroensap, de rasp en suiker tot een stroperig mengsel. Prik de cake overal in met een prikker. Giet de siroop erover en bestrooi met de pistachenoten.



 

12 personen

  • 1 sinaasappel


  • 1 citroen


  • boter, voor invetten


  • 6 eieren, losgeklopt


  • 200 g gemalen amandelen


  • 225 g lichtbruine basterdsuiker


  • 1 tl vanilleextract


  • 1 tl bakpoeder


  • 50 g polenta


  • 50 g pistachenoten,gehakt


  • Griekse yoghurt





  •  




citruslaagje

 

  • sap en rasp van 1 sinaasappel


  • sap van 1 citroen


  • 100 g gele tafelsuiker





  •  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine