Pokebowl medina

Pokebowl medina

Een ideale bowl voor de lunch of om mee te nemen naar kantoor. Stel hem samen met alle restjes van je kemia!

Bereiding

1. Zet de paprika’s 30 minuten in een tot 230 °C elektrisch of 210 °C hetelucht voorverwarmde oven om ze makkelijk te kunnen ontvellen.

2. Bak ondertussen de aubergine met de helft van de knoflook en koriander en wat zout en peper in een beetje olijfolie in een grote koekenpan. Stoof alles 20 minuten op laag vuur en voeg tegen het eind van de kooktijd de rozijnen toe.

3. Doe de ui in een pannetje en schenk de azijn en het water erover, voeg de suiker toe en breng het geheel kort aan de kook om ingelegde uien te maken. Zet opzij.

4. Haal de paprika’s uit de oven, ontvel ze en snijd ze in kleine stukjes. Bak ze in een beetje olijfolie met de andere helft van de knoflook en koriander in een koekenpan. Voeg wat zout en peper en komijn toe om mechouia te maken.

5. Besprenkel de wortel met citroensap, bestrooi met een beetje komijn en munt en breng op smaak met wat zout en peper.

6. Schep de bulgur in kommen. Schik de verschillende groenten, de kikkererwten met harissa en eventueel wat extra munt en koriander erop.

Voor 6 personen, 50 minuten

  • 3 paprika’ s
  • 1 aubergine, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 bosje koriander, fijngehakt
  • 100 g rozijnen
  • 2 rode uien, fijngehakt
  • 50 ml witte natuurazijn
  • 50 ml water
  • 50 g suiker
  • 2 wortels, fijngeraspt
  • 1 biologische citroen
  • 10 blaadjes munt, grof gehakt
  • 500 g gekookte bulgur
  • 200 g Kikkererwten met harissa
  • 1 tl gemalen komijn
  • olijfolie
  • zout en peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek