De combinatie van biefstuk met winterpeen, cranberry’s en witlof is super in deze plaattaart. Dit recept is ideaal als diner!
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de boter in een pan op hoog vuur en bak de biefstuk in een paar minuten rondom bruin. Leg het vlees op een plank en dek af met alufolie.
2 Voeg aan dezelfde pan de rode wijn toe en roer de stroop en mosterd erdoor. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat in een paar minuten indikken.
3 Rol het bladerdeeg op het meegerolde bakpapier uit op een bakplaat, maak rondom een inkeping op ongeveer 2 cm van de rand en prik met een vork kleine gaatjes in de bodem.
4 Snijd het vlees in plakjes van ongeveer 1 cm dik, verdeel ze over de bladerdeegbodem en bedruppel met de wijnsaus. Verdeel de cranberry’s erover, leg de witlof en de takjes rozemarijn erop en smeer de deegrand in met het losgeklopte ei.
5 Bak de plaattaart 20-25 minuten in de voorverwarmde oven – als de taart uit de oven komt moet de deegrand goudbruin en lichtjes opgebold zijn. Serveer meteen.
4 PERSONEN
• klontje boter
• 400 g biefstuk
• 50 ml rode wijn
• 1 el appelstroop
• 1 el dijonmosterd
• 1 hoeveelheid bladerdeeg op rol
• 1 winterpeen, geschrapt, in dunne plakjes
• 100 g cranberry’s, uit de diepvries, ontdooid
• 2 stronkjes witlof, harde kern verwijderd, elk in drieën
• 3 takjes rozemarijn
• 1 ei, losgeklopt