Plaattaart met tomaat & paprika

Plaattaart met tomaat & paprika

Maak deze plaattaart als borrelhap of avondeten, geserveerd met een frisse groene salade. De de frisse kerstomaatjes zijn heerlijk samen met de paprika

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg op het meegerolde bakpapier uit op een bakplaat, maak rondom een inkeping op ongeveer 2 cm van de rand en prik met een vork kleine gaatjes in de bodem.

2. Meng de parten tomaat (of de gehalveerde cherrytomaatjes), uisnippers en blokjes paprika in een grote kom, verdeel het mengsel over de bladerdeegbodem en leg dan de ansjovis erop ‒ zorg dat je alles in een gelijkmatige laag verdeelt, maar niet over de rand gaat.

3. Smeer de deegrand in met het losgeklopte ei en bak de plaattaart 20-25 minuten in de oven ‒ als de taart uit de oven komt moet de deegrand goudbruin en lichtjes opgebold zijn.

4. Bedruppel de groenten met wat olijfolie en bestrooi met de gehakte peterselie. Snijd de plaattaart in grove stukken en serveer.

4 personen

  • 1 hoeveelheid bladerdeeg op rol
  • 300 g (roma)tomaten , in parten, of cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 2 rode uien, gepeld, fijngesnipperd
  • 2 gele paprika’s, zaden en zaadlijsten verwijderd, in blokjes (à 1 cm)
  • 1 blikje ansjovis (à 50 g), uitgelekt
  • 1 ei, losgeklopt
  • extra vergine olijfolie
  • blaadjes van ½ bosje platte peterselie, gehakt

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine