Dit recept met nazomerse smaken is een fluitje van een cent. Dus zet de oven maar vast aan, deze plaattaart met appel en bramen is zo klaar.
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg op het meegerolde bakpapier uit op een bakplaat, maak rondom een inkeping op ongeveer 2 cm van de rand en prik met een vork kleine gaatjes in de bodem.
2 Meng het vanillemerg met de crème fraîche, schep het op de bladerdeegbodem en smeer met de bolle kant van een lepel uit ‒ zorg dat je het gelijkmatig verdeelt, maar niet over de rand gaat.
3 Verdeel de dunne plakjes appel en de bramen over de bodem. Smeer de deegrand in met het losgeklopte ei en bak de taart 20-25 minuten in de voorverwarmde oven ‒ strooi na 10 minuten het amandelschaafsel erover en zet weer in de oven.
4 Als de taart uit de oven komt moet de deegrand goudbruin en lichtjes opgebold zijn. Strooi de muntblaadjes erover en serveer meteen.