Plaattaart met appel & bramen

Plaattaart met appel & bramen

Dit recept met nazomerse smaken is een fluitje van een cent. Dus zet de oven maar vast aan, deze plaattaart met appel en bramen is zo klaar.

Bereiding



1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg op het meegerolde bakpapier uit op een bakplaat, maak rondom een inkeping op ongeveer 2 cm van de rand en prik met een vork kleine gaatjes in de bodem.

2 Meng het vanillemerg met de crème fraîche, schep het op de bladerdeegbodem en smeer met de bolle kant van een lepel uit ‒ zorg dat je het gelijkmatig verdeelt, maar niet over de rand gaat.

3 Verdeel de dunne plakjes appel en de bramen over de bodem. Smeer de deegrand in met het losgeklopte ei en bak de taart 20-25 minuten in de voorverwarmde oven ‒ strooi na 10 minuten het amandelschaafsel erover en zet weer in de oven.

4 Als de taart uit de oven komt moet de deegrand goudbruin en lichtjes opgebold zijn. Strooi de muntblaadjes erover en serveer meteen.
 

4-6 PERSONEN

• 1 hoeveelheid bladerdeeg op rol

• merg van 1 vanillestokje

• 150 g crème fraîche

• 150 g friszure appel zoals goudreinet of elstar, geschild, in plakjes

• 150 g bramen

• 1 ei, losgeklopt

• amandelschaafsel en muntblaadjes, voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine