Een heerlijke soep zonder vlees, vis of kaas, die goed vult. Bovendien is hij heel makkelijk om te maken.
1 Verhit de olie in een pan en fruit de uiringen in 5–7 minuten zacht. Voeg de knoflook en specerijen toe en bak ze 2 minuten mee.
2 Voeg de linzen, bouillon en limoenrasp toe; breng alles aan de kook. Laat de soep 40 minuten zachtjes koken, of tot de linzen gaar zijn.
3 Voeg het limoensap toe en serveer de soep met een eetlepel plantaardige yoghurtvariatie en de blaadjes koriander.
Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten?
Zo maak je super-soepen!
4 personen
• 1 el olie
• 1 ui, in dunne ringen
• 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
• 2 tl garam masala
• 1 tl chilipoeder
• 250 g puylinzen
• 1,5 l bouillon
• geraspte schil en sap van 1 limoen
• beetje plantaardige yoghurtvariatie en een handjevol koriander