Pittige linzen-limoensoep

Pittige linzen-limoensoep

Bereiding

Een heerlijke soep zonder vlees, vis of kaas, die goed vult. Bovendien is hij heel makkelijk om te maken. 

1 Verhit de olie in een pan en fruit de uiringen in 5–7 minuten zacht. Voeg de knoflook en specerijen toe en bak ze 2 minuten mee.

2 Voeg de linzen, bouillon en limoenrasp toe; breng alles aan de kook. Laat de soep 40 minuten zachtjes koken, of tot de linzen gaar zijn.

3 Voeg het limoensap toe en serveer de soep met een eetlepel plantaardige yoghurtvariatie en de blaadjes koriander.

Psst…
Op zoek naar meer soeprecepten? 
Zo maak je super-soepen!


 


 

4 personen

• 1 el olie

• 1 ui, in dunne ringen

• 2 tenen knoflook, in dunne plakjes

• 2 tl garam masala

• 1 tl chilipoeder

• 250 g puylinzen

• 1,5 l bouillon

• geraspte schil en sap van 1 limoen

• beetje plantaardige yoghurtvariatie en een handjevol koriander


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine