Een heerlijk simpel gerecht met wortel, lekker bij de lunch of als lichte maaltijd met een groene salade.
1. Verwarm de oven voor op 130 °C. Leg de wortels op een snijplank en gebruik een Y-vormige dunschiller om ze voorzichtig te schillen. Haal de korianderblaadjes van de stelen en hak ze fijn. Doe de stelen weg.
2. Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Voeg het sesam- en maanzaad toe en rooster ze 3-4 minuten, tot ze lichtbruin zijn. Schep ze regelmatig om. Doe ze in een kom.
3. Gebruik een blokrasp om de wortels grof te raspen. Doe ze met de koriander in de kom.
4. Leg de pitabroodjes op een bakplaat en verwarm ze een paar minuten in de oven.
5. Gebruik een fijne rasp om de schil van de sinaasappel te raspen. Doe de rasp in een aparte kom.
6. Snijd de sinaasappel doormidden en knijp het sap uit over de rasp. Vang de pitten op in je hand. Snijd de citroenen doormidden en knijp het sap uit 1[1/2] citroen bij de dressing. Voeg 5 eetlepels olie toe. Doe er een snuf zout en peper bij en roer alles met een vork.
7. Giet de dressing over de groenten en schep alles om. Voeg als je wilt nog wat citroensap toe.
8. Trek ovenwanten aan en haal de broodjes uit de oven. Snijd ze een stukje open en vul ze met de salade. Geef er een yoghurtdip met munt bij.
Per portie 315 kcal, 13,6 g vet (1,9 g verzadigd), 8,3 g eiwit, 36,3 g koolh., 5,9 g suiker, 1,1 g zout