- Bekleed een bakplaat of groot bord met bakpapier.
- Breng een laagje water in een steelpan aan de kook. Zet een hittebestendige kom met de pure chocolade op de pan. Zorg ervoor dat de bodem
van de kom het water niet raakt. Smelt de pure chocolade al roerend (au bain-marie).
- Haal de kom van de pan en voeg de pinda’s en gedroogde kersen toe. Roer goed door en laat 10 minuten afkoelen.
- Schep met twee lepels 10 – 15 hoopjes van het mengsel op de bakplaat of het bord. Zet 10 minuten in de koelkast.
- Smelt ondertussen de witte chocolade en de melkchocolade in twee aparte kommen op dezelfde manier als de pure chocolade.
- Haal de pindarotsjes uit de koelkast. Doop een vork in de gesmolten witte chocolade en sprenkel deze over de pindarotsjes. Herhaal met de melkchocolade.
- Laat de pindarotsjes in de koelkast volledig hard worden.
VOOR 10-15 ROTSJES • 25 MINUTEN
- 200 g pure chocolade, in stukjes
- 100 g ongezouten pinda’s
- 50 g gedroogde kersen
- 50 g witte chocolade, in stukjes
- 50 g melkchocolade, in stukjes
VERDER NODIG
- bakpapier
- steelpan
- hittebestendige kom