Maak zelf de allerlekkerste zoete snacks met ‘Donuts’ van Sandra Mahut. Klassieke of gevulde donuts, met glazuur versierd of juist plain – in dit kookboek vind je allerlei heerlijke combinaties. Trakteer je vrienden op smakelijke vanilledonuts met chocoladeglazuur (áltijd goed) of verras ze met donuts met een friszure frambozenvulling. Hier geven we je het recept om pindakaas en chocolade donuts te maken. Een van onze favorieten!
DONUTS
Bereid het deeg zoals hier beschreven. Laat het rijzen en druk de lucht eruit. Steek cirkels uit het deeg en vergeet niet om in het midden een gat te maken! Frituur de donuts, laat ze uitlekken en leg ze op een rooster.
VULLING
Breng de melk en slagroom in een kleine steelpan aan de kook. Doe de pindakaas en witte chocolade in een kom en giet de hete room er al kloppend beetje bij beetje overheen tot het een mooi glad mengsel is. Doe de room in een spuitzak en leg 2 uur in de koelkast om op te stijven. Draai de donuts om, prik met het spuitmondje vier gaatjes in elke donut en vul ze.
GLAZUUR MAKEN
Smelt de chocolade au bain-marie al kloppend tot een gladde massa. Voeg de plantaardige olie toe, roer goed door en laat afkoelen. Doe het chocoladeglazuur in een kleine spuitzak of plastic (diepvries)zakje en knip 2 millimeter van het uiteinde af.
GLAZUREN
Breng nu met het chocoladeglazuur een wirwar van dunne lijntjes aan op de gevulde donuts.
GENIETEN
Eet de donuts op zodra het glazuur droog is.