Perziktaart met vin santo

Perziktaart met vin santo

Je kunt voor deze heerlijke Italiaanse cake verschillende soorten fruit gebruiken – vervang de perzik bijvoorbeeld eens door appels of pruimen. Hij smaakt lauwwarm het lekkerst.

Bereiding



1 Klop in een keukenmachine of met een elektrische mixer de eieren luchtig met de suiker. Voeg het sinaasappelsap al kloppend toe.

2 Zeef de bloem boven het eiermengsel en voeg een snuf zout, plus het bakpoeder toe. Mix alle ingrediënten goed door elkaar, tot er geen klontjes meer in zitten.

3 Voeg nu geleidelijk de olijfolie toe en daarna de vin santo, tot er een mooie emulsie ontstaat.

4 Verwarm de oven voor op 180 C. Ontdoe de perzikken van hun pit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Meng de helft van de plakjes door het beslag en giet het in een ingevet taartblik. Druk de andere helft van de plakjes boven in het beslag.

5 Bak de cake 45 minuten, laat hem kort afkoelen op een rooster en serveer lauwwarm.

6-8 personen

• 5 eieren

• 200 g suiker

• sap van ½ sinaasappel

• 300 g bloem

• 1 zakje bakpoeder (à 15 g)

• 50 ml olijfolie

• 25 ml vin santo of cognac

• snuf zout

• 2 perziken


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine