Met deze perencake haal je de herfst in huis! Serveer met een heerlijk kopje thee en eet ‘m zodra hij afgekoeld is.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet 2 kleine cakevormen in met boter en bekleed ze met bakpapier. Klop de boter, het meel, de suiker, het gemberpoeder en de stemgember met een elektrische mixer door elkaar. Roer de stukjes peer samen met de eieren erdoor en verdeel het beslag over de 2 met bakpapier beklede cakevormen.
2. Duw de plakjes peer in het midden van de cakes en bestrooi de cakes met de rietsuiker en hazelnoten. Bak ze 45–50 minuten, of tot ze gerezen en goudbruin zijn en in het midden stevig aanvoelen. Laat 10 minuten afkoelen, draai de cakes dan om op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.
Per portie 436 kcal, 20 g vet (10,2 g verzadigd), 7,4 g eiwit, 61,2 g koolhydraten, 33 g suikers