‘Dit is ook zo’n lekker makkelijk dessert. Het is niet ingewikkeld om te maken en de verhoudingen luisteren niet zo nauw als bij de meeste desserts. De pavlova is lekker zoet en de yoghurtvulling weer heel fris. Het is alleen wel handig om een goede mixer te hebben om het eiwitschuim te kloppen!’, vertelt Guus Meeuwis.
1. Verwarm de oven voor op 120 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Klop in een vetvrije kom de eiwitten luchtig met een mixer. Blijf mixen en voeg beetje bij beetje de suiker toe. Klop net zo lang tot het eiwit stevige pieken vormt.
3. Meng de maizena met de azijn en klop door het eiwitschuim.
4. Schep het eiwitschuim in de spuitzak en knip er een flinke punt af. Spuit op de beklede bakplaat 4 tot 6 pavlova’s van het eiwitschuim (of schep met een lepel op de bakplaat, de pavlova’s worden dan grilliger van vorm). Laat de pavlova’s circa 2,5 uur in de oven drogen.
5. Schakel de oven uit, zet de ovendeur op een kier en laat de pavlova’s in de oven afkoelen. Leg ze direct na het afkoelen op een schaal om te voorkomen dat ze breken. Was de frambozen, bramen en blauwe bessen en laat ze goed uitlekken. Halveer eventueel de grote exemplaren.
6. Doe de Griekse yoghurt in een bakje. Snijd het vanillestokje open, schraap het merg eruit en roer met de geraspte limoenschil door de yoghurt.
7. Snijd het kapje van de pavlova’s (de kapjes worden niet gebruikt) en verdeel de yoghurt en het fruit erover. Bestrooi met poedersuiker en garneer met een blaadje munt of verveine.
Serveer direct.
Dit recept komt uit het boek ‘Het lekkerste van Guus en Dick’ van Guus Meeuwis (€15,-, Kosmos Uitgevers).