Een panzanella is een typisch Italiaanse broodsalade. Je maakt ‘m met groene groenten als asperges, tuinbonen en peultjes. Een echt voorjaarsgerecht!
1 Blancheer asperges, tuinbonen en peultjes 3 minuten in water met zout. Laat uitlekken (bewaar wat kooknat) en dan schrikken in ijskoud water.
2 Snijd de asperges in stukjes. Wrijf een slakom in met knoflook. Voeg azijn, olijfolie, zout en peper toe; klop door elkaar. Schep de andere ingrediënten erdoor, besprenkel met kooknat en garneer met wat van het venkelgroen.
2 personen, bijgerecht Voor 4 personen
• 150 g groene asperges
• 200 g tuinbonen, gedopt
• 100 g peultjes
• 1 teen knoflook
• 1 el rodewijnazijn
• 3 el extra vergine olijfolie
• 150 g ciabatta, 1 dag oud, in stukjes
• 1 venkelknol, geschaafd, groen bewaard