Paddenstoelen-worstjes met linzen

Paddenstoelen-worstjes met linzen

Deze eerlijke worstjes smaken heel goed in combinatie met linzen. In dit simpele recept van worstmaker Samuel Levie proef je de herfst!

Bereiding

1. Fruit de ui aan in een pan met dikke bodem. Snijd de knolselderij en peen in kleine blokjes en voeg deze toe aan de pan. Laat alles opnieuw aanfruiten en voeg vervolgens water de linzen en het water toe. Laat het geheel 20 minuten koken.

2. Verhit een grillpan en snijd vier plakken brood van goede kwaliteit. Bak op de grillpan de worstjes aan beide kanten 7 minuten tot gaar. Besprenkel het brood met olijfolie en gril deze tot er een mooie streep op zit. Serveer de linzen met wat peterselie er overheen in een diep bord met daarop worst, de tomaat en een stuk gegrild brood.

Wil je meer weten over de verschillende superfoods die in dit recept zitten, zoals pompoenpitten? Bekijk dan hier ons Superfood ABC. 

Voor 4 personen

  • 4 stevige worstjes met eekhoorntjesbrood
  • ¼ knolselderij
  • 1 peen
  • 1 ui
  • 250 g puylinzen
  • 8 dl water
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • peterselie
  • lekker brood, gegrild
  • tomaat (doormidden gesneden en even gegrild in de oven)

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine