Oppo’s Choc Chip Cookie Dough

Oppo’s Choc Chip Cookie Dough

Bereiding

Yés, Oppo heeft een gloednieuwe smaak! Eén waar we bij het horen van de naam – Choc Chip Cookie Dough – al spontaan van begonnen te watertanden. Binnen no time was deze beker met vanille-ijs en stukjes choco-chip-cookie-dough natuurlijk tot de bodem leeggelepeld, en wacht dacht je: super-superlekker! Het leuke van Oppo is dat ze gezond(er) en genieten combineren, vandaar ook de naam Oppo – een afkorting van ‘opposites’ (tegenpolen). Hun roomijs wordt gemaakt van vierge kokosnootolie, zoetstoffen uit stevia, erythritol en verse weidemelk.

Wil jij de nieuwe smaak van Oppo proeven? Ren naar de winkel en maak de koekjes erbij lekker zelf. Want ja, we mogen dat recept met je delen!

1. Meng de bloem en het zout. Klop in een aparte kom de zoetstof en de boter tot een romig geheel.

2. Meng daarna het ei erdoor. Voeg vervolgens al roerend, geleidelijk de bloem en chocoladestukjes toe.

3. Kneed het koekjesdeeg in de vorm van een blok, ongeveer 5 cm in diameter. Wikkel in plasticfolie en plaats in de koelkast voor minstens 2 uur.

4. Snijd hierna het blok in plakjes van 2 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

5. Bak gedurende 9-11 minuten op 190 graden Celsius. Koel de choc chip cookies op een rooster.

6. Laat het ijs een beetje zacht worden om het gemakkelijk tussen twee koekjes te ‘sandwichen’.

Tip Je kunt de koekjes meteen eten of in de vriezer bewaren om later van te genieten.

  • 175 g zoetstof, naar keuze
  • 175 g normaal of glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 110 g boter op kamertemperatuur
  • 100 g suikervrije pure chocolade, grof gehakt
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 ei
  • 1 beker Oppo Choc Chip Cookie Dough

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine