- Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Schil de appel en snijd in blokjes.
- Verhit wat olie in de koekenpan. Bak de appelblokjes met 2 eetlepels suiker 10 minuten, tot de appel zacht en gekaramelliseerd is.
- Smelt intussen 80 gram boter in de steelpan.
- Meng 200 g bloem in een kom met 4 eetlepels suiker, het bakpoeder, ei en de gesmolten boter. Voeg 400 ml melk toe en klop tot een glad beslag.
- Meng de overige bloem met de overige suiker en de overige boter in een kommetje en kneed tot een kruimelig deeg. Verspreid het deeg met de walnoten over de bakplaat en bak 10 minuten in de oven, tot de kruimels goudbruin zijn.
- Verhit wat olie in de koekenpan en schep met een lepel 3 hoopjes beslag in de pan. Bak de pancakes in 5 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Leg de pancakes op een bord en herhaal met het overige beslag.
- Smelt de fudge met de overige melk in de steelpan. Roer regelmatig door.
- Garneer de pancakes met de appel, kruimels en de karamelsaus.
2 personen| 30 minuten + 10 minuten oventijd
- 1 appel
- 7 el suiker
- 130 g boter
- 250 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 ei
- 450 ml halfvolle melk
- handvol walnoten
- 100 g fudge
- neutrale olie, om in te bakken
Benodigdheden
- bakplaat
- bakpapier
- keukenmes
- koekenpan
- steelpan