- Doe de bulgur in een kom, giet er heet water bij tot ze onderstaan en laat 15 minuten wellen. Laat de bulgur
uitlekken in een met kaasdoek beklede zeef en druk er zo veel mogelijk vocht uit.
- Meng de peterselie, lente-uitjes en paprika in een kom. Doe er de munt en de bulgur bij. Klop citroensap, 2 tl zout en olijfolie in een kommetje en meng deze dressing door de tabouleh.
- Snijd de aubergines overlangs in 4 à 6 dikke sneden. Kruid met olie, peper en zout en gril kort en krachtig op een grilplaat. Bestrijk elke snede aubergine met een borsteltje
met wat hoisinsaus en bestrooi met sesam.
- Verwarm de passata in een steelpan. Je kunt ook wat look, ajuin en/of kruiden toevoegen, maar wees voorzichtig met zout.
- Warm de oven voor op 200 °C.
- Bestrijk de ovenschotel met olijfolie. Maak torentjes in de ovenschotel, waarbij je als het ware de aubergine weer samenstelt en rijkelijk vult met de tabouleh, blaadjes basilicum en sneetjes mozzarella. De bovenzijde van elk van de 4 torentjes mag je nog eens rijkelijk bestrooien met de hoisin.
- Giet de warme passata naast de torentjes en bak 35 à 40 minuten in de oven. Houd wat sesam over voor de afwerking.
Tip: Je kunt de aubergines ook kruisgewijs insnijden en 15 minuten in de oven bakken (want dit is nu eenmaal een ovenschotelboek), maar de gerookte smaak van het grillen is een absolute meerwaarde voor dit recept.
4 personen
• 1 potje hoisinsaus
• 75 g sesamzaadjes
• 4 aubergines
• 2 grote mozzarellabollen
• 20 blaadjes basilicum
• 1 fles (720 ml) gezeefde passata (eventueel met ajuin en kruiden)
• 175 g fijne bulgur
• 1 grote bos verse peterselie, fijngehakt
• 4 lente-uitjes, fijngesneden
• 2 groene paprika’s, in blokjes gesneden
• 3 takjes verse munt, fijngehakt
• sap van 1 citroen
• 100 ml olijfolie
• peper & zout