Deze supergezonde mueslirepen zijn perfect voor het ontbijt als je weinig tijd hebt. Maar ook als tussendoortje is hij de ideale snack.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een vierkant bakblik (9 x 9 cm) in met plantaardige olie en bekleed met bakpapier. Pureer de bananen in een grote kom. Meng de melk, kaneel, sinaasappelrasp en wat zout erdoor.
2. Roer de rest van de ingrediënten erdoor. Schep het mengsel in het bakblik en druk goed aan — zorg dat je het gelijkmatig verdeelt. Bak de muesliplak in 25 minuten goudbruin. Haal de plak uit de oven (doe de oven niet uit) en laat 5 minuten afkoelen in de vorm. Snijd hem doormidden en verdeel elk deel in 6 repen.
3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de mueslirepen erop, met de onderkant naar boven. Bak ze 10 minuten in de oven, of tot ze lekker krokant zijn. Laat de repen helemaal afkoelen. Bewaar ze in een luchtdichte trommel tussen laagjes vetvrij papier, zo zijn de repen 1 week houdbaar.
Per portie 148 kcal, 4,7 g vet (0,8 g verzadigd), 4 g eiwit, 21,9 g koolhydraten, 9,3 g suikers