Kelvin: ‘Cheesecake! Mag ik een applaus?! Maar don’t touch de bodem, die moet gewoon van koek zijn. En welke koek is beter dan bastogne?’
Ellen: ‘Als ik Kel ergens écht heel blij mee maak dan is het met cheesecake. Mijn gezonde variant met een bodem van dadels wordt echter totaal niet gewaardeerd. Kom niet aan zijn cheesecake, maar ook deze is hartstikke lekker hoor.’
Voor haar
1. Doe de pistachenoten, dadels, kokosolie en kaneel in de keukenmachine en mix tot een samenhangend geheel.
2. Verdeel het mengsel over 3 muffinholtes en druk stevig aan met een lepel.
Voor hem
3. Doe de bastognekoeken samen met de roomboter in de keukenmachine en mix tot een samenhangend geheel.
4. Verdeel het mengsel over 3 muffinholtes en druk stevig aan met een lepel.
Voor hem en haar
5. Mix de roomkaas met de agavesiroop. Voeg dan de crème fraîche toe en de mix nog eens. Spatel tot slot de limoenrasp en het -sap erdoor.
6. Verdeel de cheesecakevulling over de holtes van de muffinvorm. Laat de cheesecakejes afkoelen en laat ze 3-4 uur opstijven in de koelkast.
7. Maak de passievruchtencurd: doe het passievruchtvlees van 1 passievrucht in een pan met dikke bodem. Voeg het ei, de boter, kristalsuiker en ½ eetlepel maïzena toe en roer tot de boter is gesmolten.
8. Blijf roeren tot het mengsel begint te binden en indikt en wrijf de curd dan door een zeef. Laat afkoelen en roer dan het vruchtvlees van de andere 2 passievruchten door de curd.
9. Verdeel de passievruchtencurd over de opgesteven cheesecakes en genieten maar!