Milkshake cupcakes

Milkshake cupcakes

Met deze prachtige milkshake cupcakes steel jij de show! Kijk of je mooie gekleurde rietjes kunt vinden om deze cupcakes het echte milkshakegevoel te geven. Voor dit recept wordt aardbeienmilkshakepoeder gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor bananen- of chocoladesmaak als je dat lekkerder vindt.

Bereiding

1. Voorbereiding

Verwarm de oven voor tot 180 °C en bekleed de holtes van de muffinbakvorm met de papieren vormpjes.

2. Beslag maken

Klop de boter en fijne kristalsuiker tot een heel lichte, luchtige massa. Schraap de wand van de kom schoon en klop opnieuw. Voeg dan geleidelijk het geklopte ei en het vanille-extract toe en klop goed na elke toevoeging. Zeef de bloem en het bakpoeder erboven, voeg het milkshakepoeder en de melk toe en klop alles tot een glad beslag.

3. Cupcakes maken

Verdeel het beslag over de papieren vormpjes en bak de cupcakes ongeveer 20 minuten, tot ze licht goudbruin en goed gerezen zijn. Controleer of ze gaar zijn door er een satéprikker in te steken; komt die er schoon en droog uit, dan zijn ze gaar. Laat de cupcakes 2-3 minuten rusten in de vorm en laat ze dan op een rooster helemaal afkoelen.

4. Milshake-botercrème maken

Maak de botercrème en voeg samen met de poedersuiker het milkshakepoeder toe.

5. Decoreren

Bestrijk met een paletmes de bovenkant van elke cupcake met een royale hoeveelheid botercrème. Bestrooi de randen met sprinkles en duw voor het serveren rietjes in elke cupcake.

Voor 12 stuks.

Cupcakes

  • 175 g boter
  • 125 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren, licht geklopt
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 75 g aardbeienmilkshakepoeder
  • 3 el melk

Milkshake-botercrème

  • 150 g boter
  • 250 g poedersuiker
  • 50 g aardbeienmilkshakepoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 2-3 el melk

Decoratie

  • roze en witte sprinkles

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine