Mmmm, deze Mexicaanse maissalade zit vol met smaak door de lente-ui, chilipeper, koriander en munt. Smullen!
Kook de maïs in gezouten water in 4–5 minuten tot-ie net gaar is.
Laat uitlekken en iets afkoelen. Snijd de lente-uitjes, paprika’s, chilipeper, koriander en munt fijn, en doe dit alles in een kom. Haal de maïskorrels van de kolven en voeg ze toe.
Breng op smaak met zout en peper, bedruppel met olijfolie, knijp de limoen erover uit en hussel alles goed door elkaar.
Maak ‘m kidsproof: laat het chilipepertje eruit en voeg kleingesneden avocado en een beetje citroensap toe.
3–4 personen
• 2 maïskolven
• 4 lente-uitjes
• ½ groene en ½ rode paprika
• ½ groene chilipeper
• blaadjes van 1 bosje koriander
• blaadjes van 1 klein bosje munt
• 1 el olijfolie
• 1 limoen