Mediterrane ‘sandwich’

Mediterrane ‘sandwich’

Bereiding

Vlieg met ons mee naar de Me­di­ter­ra­née! Dit gerecht barst van de Zuid-Europese smaken en is een appeltje eitje om te maken. En als klap op de vuurpijl: hij ziet er fantastisch lekker uit. Hoe kunnen we je nog meer overtuigen? 

1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2. Pak de groenten per soort in aluminiumfolie (in hun geheel) met een beetje tijm en een paar druppels olie. Leg eerst de uien en paprika in de oven en na 10 minuten de aubergine. Na nog eens 10 de courgette. Laat in nog circa 25 minuten gaar poffen. De courgette hoeft niet zo zacht, maar bij de aubergine is het de bedoeling dat je hem met de duim in kunt drukken. Haal uit de oven en laat koelen tot hanteerbare temperatuur.

3. Snijd ondertussen de crêpes in 4 punten. Leg ze uit op een ovenplaat met bakpapier en rasp er Parmezaan over. Zet in de oven en laat in circa 6 minuten krokant bakken.

4. Pak de groenten uit. De paprika’s als laatste, omdat de schil het makkelijkst loslaat wanneer ze helemaal afgekoeld zijn.

5. Snijd de uien staand doormidden en vervolgens in mooie parten. Snijd de courgette in mooie dikke plakken, of halveer mini’s in de lengte. Schep de aubergine uit haar schil, hak het vruchtvlees en maak het aan met een paar druppels citroensap, olijfolie, basilicum en peper & zout.

6. Leg op elk bord een crêpepunt. Verdeel daar eerst de helft van de gehakte aubergine over en beleg met eenderde van de groenten. Dek af met een crêpepunt en herhaal. Dek tot slot af met een crêpepunt. Beleg die mooi met de resterende groente en basilicum. Zet de laatste punt er schuin tegenaan en schenkzwier er wat olie omheen.

Dit recept komt uit het boek ‘de Saladebijbel’ van Mari Maris (€29,99, Carrera Culinair).

[Credits: fotografie Simone van den Berg]


De Saladebijbel t.w.v. €29,99 zit in de zomer-foodbox van deze maand. Voor €34,95 en zonder verzendkosten heb je de hele box (boek + 15 producten) al in huis. 


 

  • 2 rode paprika’s, gehalveerd, zaad en lijsten verwijderd 


  • 2 rode uien 


  • 1 gele ui 


  • 1 courgette, of 4 mini’s 


  • 1 aubergine 


  • ca. 6 takjes tijm 


  • 4 grote kruidencrêpes


  • stuk Parmezaan 


  • 6 takjes basilicum, gerist en gehakt, houd een paar blaadjes apart 


  • citroensap 


  • olijfolie 


  • peper & zout





  •  


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek