Deze taart zal het middelpunt van jouw feestje vormen! Door de marmelade krijgt je cake een bitterzoete sinaasappelsmaak en een prachtig glanslaagje bovenop.
1 Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een springvorm (Ø 23 cm) in met boter. Bestrooi de bodem met rietsuiker, rangschik de schijfjes sinaasappel erop; laat ze iets overlappen.
2 Klop de boter en kristalsuiker licht en luchtig, klop dan de helft van de marmelade erdoor, en dan de eieren. Schep er het meel, de amandelen, sinaasappelschil, het sap en zout door.
3 Schenk het beslag voorzichtig in de vorm. Bak de taart 50 minuten, tot-ie goudbruin is en stevig aanvoelt. Neem uit de oven, laat hem een paar minuten staan. Stort de taart als-ie nog een beetje warm is voorzichtig op een schaal.
4 Prik met een vork gaatjes in de taart. Maak een glanslaagje door de rest van de marmelade met wat water in een pannetje te verwarmen en dat over de taart te verdelen. Serveer warm.
Voor 10 personen
• 200 g zachte boter, plus extra
• 4 el ruwe rietsuiker
• 2 kleine sinaasappels, in schijfjes
• 200 g fijne kristalsuiker
• 6 flinke el fijne marmelade (zeef eventueel grote stukjes eruit)
• 4 grote eieren, geklopt
• 200 g zelfrijzend bakmeel
• 50 g gemalen amandelen
• de geraspte schil en het sap van 2 sinaasappels