Mango-kardemom-kwark & frambozen

Mango-kardemom-kwark & frambozen

Een fris romig toetje naar Ottolenghi’s kwarktaart-recept uit ‘Plenty More’. Jamie magazine’s hoofdredacteur Suzanne Pronk: ‘Voor een diner had ik laatst als dessert een combinatie van mango-ijs, frambozensaus en wat mascarpone geserveerd. Het bleek een schot in de roos. Dit recept is daarop gebaseerd.

Bereiding

1 Doe de verse roomkaas, mascarpone en 30 gram suiker in een kom en spatel eerst voorzichtig door elkaar. Mix dan met een elektrische mixer op gemiddelde snelheid glad. Klop in een andere kom de slagroom tot er pieken ontstaan en spatel deze door het roomkaasmengsel.

2 Mix de mango tot een gladde puree in een blender of met een staafmixer. Doe de puree samen met de kardemompeulen en de rest van de suiker in een steelpannetje en zet op laag vuur. Laat de puree indikken en roer goed om aanbranden te voorkomen. Zet de ingedikte puree apart en laat helemaal afkoelen.

3 Schep de koude puree door het roomkaasmengsel totdat alles net is gemengd (het mag nog een beetje een marmereffect hebben). Dek het mengsel af met plasticfolie en laat 24 uur in de koelkast opstijven.

4 Verhit de oven voor op 190 °C. Doe voor de crumble het volkorenmeel met de suiker, boter en ½ theelepel zout in een kommetje en wrijf alles met je vingertoppen door elkaar tot het mengsel de textuur van broodkruim heeft. Meng dan de pistachenoten erdoor en stort het geheel in een dunne laag uit over een bakplaat. Bak het kruim in 15 minuten goudbruin. Haal de bakplaat uit de oven, laat afkoelen en verkruimel de crumble weer.

5 Doe 100 gram van de frambozen in een kom en mix ze met een staafmixer tot een saus. Voeg de overige 25 gram in stukjes gehakt toe. Doe de saus samen met het limoensap en de suiker in een steelpannetje en zet op laag vuur. Roer goed en laat de saus iets indikken zodat de smaken goed intrekken. Zet apart en laat afkoelen.

6 Schep voor het serveren de roomcrème op 4 borden. Strooi de limoenrasp erover, doe er een lepel frambozensaus bij en bestrooi met de crumble.
 

4 personen

• 200 g mon chou (verse roomkaas)

• 100 g mascarpone

• 50 g fijne kristalsuiker

• 100 g slagroom

• 1 mango, geschild en in stukjes

• 6 kardemompeulen, gevijzeld

• rasp van 1 limoen (optioneel)



Crumble

• 30 g volkorenmeel

• 15 g bruine basterdsuiker

• 25 g boter

• 35 g pistachenoten, grof gehakt



Frambozensaus

• 125 g frambozen, plus extra

• 1 el limoensap

• 15 g fijne kristalsuiker


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine