Nu in ‘t seizoen: mango

8 maart

De mango wordt wel de ‘koning der vruchten’ genoemd en daar kunnen we ons best in vinden. Een verse, rijpe mango is een feestje om te eten: volop sappig, zoet vruchtvlees en een heerlijke intense smaak.

Zoete mango’s zijn verrukkelijk in sorbetijs, cake, taart en smoothies en het goede nieuws is dat ze vrijwel het hele jaar te koop zijn. India is sinds jaar en dag de grootste mangoproducent ter wereld, maar vrijwel de hele oogst wordt in het land zelf opgegeten.

De mango’s die hier bij de groenteboer of in de supermarkt liggen komen meestal uit andere Aziatische landen, uit delen van Oost- en West-Afrika en uit de subtropische delen van Amerika. Daardoor is er twaalf maanden per jaar aanvoer van dit zonnige vitaminebommetje (van alle fruitsoorten hebben ze het hoogste vitamine A-gehalte en ze bevatten net zo veel vitamine C als citroenen).

Recepten met mango:
Havermout met mango en bessen
Spring rolls met zalm en mango
Mangoteriyaki – zalm
Mango- avocadosalsa
Mosselen met groene mango en kokosmelk
Crab cakes met mango-mayo

Of kijk hier voor nog meer lekkere mango recepten


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Kooktips
Meer Kooktips
Gratis Azie magazine