Makkelijk broodje

Makkelijk broodje

Als je weinig tijd hebt, is dit een fijn recept. Gemakkelijk, snel, maar ook super lekker. Als je geen volkorenmeel kunt krijgen, kun je gewoon meel gebruiken. Krijg je geen heel brood op binnen een of twee dagen? Vries de helft in of gebruik het in een ander recept.

Bereiding



1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrooi met wat bloem.

2 Giet de melk in een maatbeker en voeg het citroensap toe. Meng en zet een paar minuten weg zodat de melk zuur kan worden.

3 Meng de bloem, het meel, zuiveringszout en ½ theelepel zout. Maak in het midden een kuiltje. Giet de melk erin en roer met een mes tot je kleverig deeg hebt. Doe het over op een bestoven werkblad en gebruik je handen om er een samenhangende bal van te maken.

4 Leg het deeg op de bakplaat en vorm er een rond brood van. Kerf een diep kruis in de bovenkant en bestrooi met wat bloem. Bak het 30 minuten, tot het gaar is. Laat het iets afkoelen op een rooster en eet het warm met boter, jam of chocoladepasta.

Tip Van restjes brood maak je gemakkelijk verse croutons voor in de soep. Snijd ze in dobbelsteentjes, besprenkel met olijfolie, zout en peper en bak ze 25 minuten in een voorverwarmde oven op 170 °C.

Per portie 154 kcal, 1,3 g vet (0,4 g verzadigd), 5,7 g eiwit, 32 g koolh., 2,3 g suiker
 

Voor 1 brood

•250 g bloem, plus extra

• 400 ml halfvolle melk

• sap van 1 citroen

• 250 g volkorenmeel

• 1 tl zuiveringszout

• Boter, voor erbij 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine