Lendenbiefstuk met bonensalade

Lendenbiefstuk met bonensalade

Er kan niets boven een lekkere malse biefstuk. Vul aan met een lekkere bonen en geniet van een salade bomvol superfoods. Je kunt de bonen ook vervangen door kikkererwten, dan heb je net een andere smaaktwist. Probeer maar eens!

Bereiding

1. Doe de bonen in een steelpan en giet er voldoende water bij dat ze onder staan. Breng het water aan de kook en kook de bonen in 30–40 minuten gaar. Giet de bonen af en laat ze afkoelen.

2. Bak de biefstuk naar wens en laat het vlees nog 5 minuten rusten voor je het aansnijdt.

3. Meng de bonen met de rest van de ingrediënten voor de salade en serveer dit bij de biefstuk

Wil je meer weten over de verschillende superfoods die in dit recept zitten, zoals allerlei soorten noten? Bekijk dan hier ons Superfood ABC. 

Voor 4 personen

  • 4 x 150 g lendenbiefstuk
  • 400 g oogjesbonen, een nacht geweekt, daarna uitgelekt
  • 2 tomaten, grof gehakt
  • 1 klein kropje Romeinse sla, in reepjes
  • 4 el fijngehakte bladpeterselie
  • 1 klein bosje koriander, fijngehakt
  • 3 lente-uitjes, in ringetjes
  • 8 el olijfolie
  • sap van 2 limoenen

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine