We doen het even lekker en simpel dit keer met deze makkelijke speculoos-tiramisu. Nog nooit van speculoos gehoord? Misschien ken je de koekjes wel uit het schap of heb je weleens een potje speculoos tussen het zoete broodbeleg zien staan, zonder het door te hebben. Hier wordt speculoospasta gebruikt, uit het zoete-broodbelegschap, gemaakt van kandijstroop en kaneel. Het smaakt een beetje gekarameliseerd, net als de look op deze tiramisu. Je houdt wat over uit het potje, maar kun je gewoon op brood doen – superlekker.
1. Zet een espresso en laat even afkoelen.
2. Klop de slagroom samen met de vanillesuiker stijf.
3. Meng daarna de mascarpone door de slagroom.
4. Doop de speculoos koekjes in de koffie en bedek hiermee de bodem van een ovenschaal.
5. Schep de helft van het mascarpone mengsel op de koekjes.
6. Leg dan weer een laag koekjes, die in de koffie zijn gedoopt, op de laag met mascarpone.
7. Verdeel dan de rest van het mascarpone mengsel over de ovenschaal.
8. Verwarm wat speculoos pasta in een steelpannetje totdat het vloeibaar is.
9. Giet wat speculoos pasta over de bovenkant van de tiramisu.
10. Bewaar de tiramisu in de koelkast totdat het tijd is voor het toetje.