Kwarktaart is altijd heerlijk fris en met deze zoetzure cranberry’s nóg lekkerder. Garneer- of kookringen zijn ronde vormen zonder bodem; verkrijgbaar in kookwinkels. Je kunt ook een ingevette en met bakpapier beklede springvorm gebruiken.
1. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Maak de taartbodem door de boter, suiker en vanille in een grote kom romig te kloppen. Voeg de bloem toe en klop tot het deeg samenhang gaat vertonen en een bal vormt. Duw het deeg in een garneerring (Ø 25 cm) en zet die op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de bodem in 15–20 minuten goudbruin in de oven.
2. Mix voor de vulling de suiker, vanille, kwark en maizena tot een glad mengsel. Roer de eieren, de slagroom en de mascarpone erdoor. Schenk de vulling over de bodem en bak de taart 45–55 minuten tot de vulling bovenop nog een klein beetje trilt.
3. Doe voor de topping 300 gram van de cranberry’s met het citroensap, de suiker en 50 ml water in een steelpan; gaat dit mengsel 5–10 min. zachtjes koken op middelhoog vuur, of tot de cranberry’s stuk zijn en het mengsel indikt. Roer de rest van de cranberry’s erdoor en laat afkoelen (het moet nog iets vloeibaar zijn) voor je het over de taart schenkt. Zet de taart in de koelkast. Verwijder vlak voor het opdienen de garneerring.
Per portie 550 kcal, 4,4 g eiwit, 40 g vet (24.7 g verzadigd), 42,3 g koolhydraten, 29,3 g suikers