Kurkuma falafel

Kurkuma falafel

Falafel, geeft ons het maar iedere week – en als het even kan met net een variatie waardoor je wordt verrast, zoals deze kurkumafalafel bijvoorbeeld. Makkelijk zat, en hartstikke lekker. Balletjes draaien is bijna rustgevend – je vergeet zo even de drukte van de dag – en als je klaar bent is het bakken en ernaar snakken. Geniet ervan, deze kurkumafalafels worden jouw nieuwe go to.

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Meng alle ingrediënten (behalve het sesamzaad) voor de falafel in een keukenmachine tot een stevige massa. Rol 12 balletjes van de mix en rol deze door de sesamzaadjes. Bak de falafel op een met bakpapier beklede bakplaat in 15 minuten gaar. Serveer de falafel met hummus of voeg de fafalfelballetjes toe aan een groene salade.

Voedingswaarde per stuk kcal 97 vet 7 g koolhydraten 4,5 g eiwit 3,2 g

Voor 12 stuks

Bereiding 15 minuten

  • 1 blik of pot kikkererwten (of 250 g zelfgekookte kikkererwten)
  • 1 bosui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el kurkumapoeder
  • 2 tl gemberpoeder versgemalen peper
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl bakpoeder
  • sap van 1 limoen
  • 100 g walnoten
  • 1 el zwart sesamzaad

Serveertip: lekker met hummus!


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gouden kookboek