Kroketjes met garnalen

Kroketjes met garnalen

Deze kroketjes met garnalen zijn echt to die for! Serveer met een klodder zelfgemaakte waterkers-guacamole

Bereiding

1 Snijd de aardappels in even grote stukken en doe ze in een pan koud, gezouten water. Breng aan de kook en laat 15-20 minuten koken, tot ze gaar zijn. Giet af, laat droog stomen en maak een gladde puree (gebruik een aardappelknijper, als je die hebt). Breng op smaak met flink wat zout en peper en meng er een klont boter door.

2 Maak nu de guacamole-achtige dressing. Schraap het avocadovruchtvlees in een kom. Breng op smaak met zout en peper en knijp er het sap van 2 limoenen bij. Rasp de ui en tomaat erbij en stamp tot een grove guacamole. Hak de koriander en voeg die toe met flink wat olie. Zet apart.

3 Doe de gesnipperde ui in een kom. Voeg sap en rasp van 1 limoen toe, schep om en laat 5-10 minuten staan. Hak de garnalen fijn en meng met het krabvlees, de aji amarillo-pasta en flink wat zout en peper. Meng de uien, zonder het sap, door het garnalenmengsel.

4 Zet 3 kommen klaar – een met bloem, een met de losgeklopte eieren en een met broodkruimels. Pak een handvol aardappelpuree en vorm er
een bal van (met een doorsnede van 4 cm). Druk met je duim een 2 cm diep gat in het midden en lepel er wat garnalenmengsel in. Sluit het gat voorzichtig om de vulling en ga zo door tot alle puree en vulling op zijn – je moet ongeveer 15 kroketten hebben.

5 Rol elke kroket door de bloem, het ei (laat het teveel eraf druppen), en bedek met brood-kruimels.

6 Giet de olie in een grote pan en verhit hem tot 180 °C. Test de temperatuur van de olie door een stukje brood erin te laten vallen. Als deze binnen 1 minuut bruin kleurt, is de olie klaar voor gebruik. Laat de kroketten met een schuimspaan in de hete olie zakken en bak ze 4 minuten, tot ze goudbruin en knapperig zijn – doe dit in delen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze heet.

Tip: Aji amarillo is de basis van de Peruaanse en Ecuadoriaanse keuken, bijvoorbeeld als marinade. De pasta wordt gemaakt van milde oranje Peruaanse chilipepers. Je koopt deze smaakmaker onder andere op sabordelperu.nl.

Per portie 261 kcal, 17,1 g vet (3 g verzadigd), 7,7 g eiwit, 18 g koolh., 2,3 g suiker

15 stuks

• 750 g aardappels, geschild

• flinke klont roomboter

• 1 rode ui, fijngesnipperd

• sap en geraspte schil van 1 limoen

• 200 g kleine gekookte garnalen

• 100 g wit krabvlees

• 1-2 tl aji amarillo-pasta (zie tip)

• 100 g bloem

• 2 eieren, losgeklopt

• 100 g broodkruimels

• 1 l plantaardige olie

• stukje brood, om de olie te testen



​Avocadodressing

• 2 rijpe avocado’s

• 2 limoenen

• 1 rode ui

• 1 rijpe tomaat

• 1 bos koriander

• extra vergine olijfolie


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine