Deze heerlijke tortilla is gevuld met krokant gebakken tofu en een romige, pittige avocado-srirachasaus. Tofu is een goede vleesvervanger en kun je geheel naar eigen smaak kruiden. Ideaal om eens te proberen tijdens de Nationale Week Zonder Vlees! Tip: garneer dit gerecht met geroosterde pindanoten voor een extra crunch.
1. Snijd de tofu in blokjes. Kruid de tofublokjes met Seasoning Mix en bak ze goudbruin in de olie.
2. Doe alle ingrediënten voor de avocado-sriracha in een blender en mix tot een glad geheel. Breng op smaak met zout.
3. Snijd de Chinese kool fijn.
4. Grill de tortilla’s in een grillpan of verwarm ze in een koekenpan.
5. Meng de sriracha van avocado met de Chinese kool en verdeel over de tortilla. Garneer met de krokante tofublokjes en strooi er wat geroosterde pinda’s en fijngesnipperde koriander over.
Dit recept is afkomstig van Greenfoodlab die zich inzetten voor de week zonder vlees.
Avocado-sriracha