Korean Waffle met panko-kip en kimchi

Korean Waffle met panko-kip en kimchi

Koreaanse wafel met panko-kip en kimchi – oeh, dat klinkt lekker hè?! We gaan in stappen te werken: eerste het beslag voor de wafels, dan de kimchi en tot slot breng je alles samen met de kip. Moeilijk is het zeker niet, lekker is het zeker wél. Geniet ervan en vergeet ook vooral iet te genieten van het maken, dat is namelijk minstens zo leuk!

Bereiding

Wafelbeslag

Meng voor het beslag de bakpoeder, bloem, het zout, de baksoda en suiker met elkaar in een kom. Meng vervolgens de eieren, melk, karnemelk en gesmolten boter met elkaar tot één geheel. Voeg hier het bloemmengsel aan toe en klop met de handmixer of garde tot een glad beslag.

Kimchi

1. Snijd de Chinese kool in de lengte doormidden en verwijder de kern. Snijd de helften nogmaals doormidden en de kwarten vervolgens in grove stukken. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Schil de rettich en schaaf hem op een mandoline of met een dunschiller in dunne plakjes. Schil de winterpeen en snijd hem in dunne reepjes. Meng de groenten in een schone kom.

2. Verdeel de vissaus en het zout over de groenten in de kom en kneed het geheel een beetje. Zet de kom apart. Het zout zal vocht onttrekken aan de groenten. Schil de gember en pel de knoflook. Doe ze samen met de chilivlokken en suiker in een blender en maal ze fijn. Doe dit mengsel bij de groenten en kneed alles zorgvuldig door elkaar tot de groenten zacht zijn.

3. Doe de groenten in de fermentatiepot. Druk ze goed aan zodat ze onder komen te staan met het vrijgekomen vocht. Sluit de pot luchtdicht af, installeer het waterslot en vul dat met water. Zet de fermentatiepot in de koelkast en laat de groenten minimaal drie weken fermenteren.

Wafels met kip

1. Vul drie borden: een met de bloem, een met het eiwit en een met de panko. Wentel de kippendijen eerst door de bloem en klop het teveel af. Haal ze vervolgens door het eiwit tot ze er goed mee zijn gedekt; laat een beetje uitlekken. Wentel ze tot slot zorgvuldig door de panko.

2. Verhit het wafelijzer en bak hierin wafels van het beslag.

3. Verhit in een koekenpan een laag sojaolie van circa 2 cm en verhit deze tot 175 °C. Frituur de kippendijen tot ze gaar zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout en het chilipoeder. Snijd de kip in grove stukken. Leg de wafels op borden en verdeel de kimchi en kip erover, gevolgd door de ahornsiroop en kimchisaus. Garneer met waterkers.

  • 100 g tarwebloem
  • 100 g eiwit
  • 100 g panko
  • 4 kippendijen
  • 600 g wafelbeslag (zie recept hieronder)
  • sojaolie om in te frituren
  • zout
  • 1 tl chilipoeder
  • 200 g kimchi (zie recept hieronder)
  • 4 el ahornsiroop
  • 4 el kimchisaus of kimchi base (online te koop of te vinden in iedere toko)
  • waterkers om mee te garneren

Wafelbeslag

  • 25 g bakpoeder
  • 350 g bloem
  • 5 g zout
  • 40 g baksoda
  • 30 g suiker
  • 3 eieren
  • 275 ml melk

Kimchi

  • 1 Chinese kool
  • 1 bosui
  • 200 g rettich
  • 300 g winterpeen
  • 10 ml vissaus

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine