Van dit kokosbrood kun je je handen niet afhouden – wedden dat hij binnen no time op is? Serveer warm met mango, munt, yoghurt en honing.
1 Roer gist en honing door 200 ml lauw water. Laat het mengsel even staan tot het wat begint te bubbelen.
2 Hiervoor kun je het best een tafelmixer gebruiken. Doe meel, banaan, het ei, kokosmelk, kokos en een snufje zout in de kom. Mix er brooddeeg van met een deeghaak. Voeg het gistmengsel toe en laat de mixer 15 minuten draaien. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen.
3 Werk je met de hand, meng dan de natte ingrediënten in een kom. Meng meel, kokos, en zout in een aparte kom, maak een kuiltje in het midden en schenk er nu de natte ingrediënten en het gistmengsel bij. Meng alles met je handen door elkaar. Stort het deeg op een schoon, met meel bestoven werkvlak. Voeg nog wat meel toe om het kneedbaarder te maken en kneed in minstens 10 minuten een soepel deeg. Laat het deeg in een met een vochtige theedoek afgedekte kom 1 uur rijzen.
4 Stort het gerezen deeg op een schoon, met meel bestoven werkvlak. Kneed enkele minuten en vorm een bal. Verdeel die in tweeën en druk ze in 2 ingevette bakblikken van 13 x 18 cm. Dek af met een vochtige theedoek. Laat op een warme plaats ongeveer 1 uur rijzen – of tot het volume van het deeg is verdubbeld.
5 Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak de broden 30–35 minuten of tot ze hol klinken als je erop tikt en de korst goudbruin is. Laat afkoelen op een rooster. Dien warm op met mango, munt, yoghurt met limoenraspsel -sap, en honing.
Per portie (brood) 387 kcal, 14,8 g vet (11,3 g verzadigd), 10,7 g eiwit, 48,6 g koolhydraten, 3,7 g suikers