Knäckebröd

Knäckebröd

Dit recept hebben we van Stigs vrouw Marianne gekregen. Bij nader inzien hadden we het misschien niet knäckebröd moeten noemen omdat het wat kruimeliger is. Maar kruimelbröd klinkt toch wat raar. Het maakt ook niet uit hoe we het noemen, het smaakt gewoon fantastisch.

Bereiding

Verwarm de oven voor tot maximaal 70 °C. Meng alle ingrediënten door elkaar en stort het deeg op een vel bakpapier. Bedek het deeg met een tweede vel bakpapier en druk het met je handen of een deegroller uit (zorg ervoor dat het brood niet te dun wordt, want dan barst het gauw). Verwijder het bovenste vel bakpapier en maak eventueel met een liniaal ruiten in het brood. Bestrooi met zeezout en plaats de bakplaat in de oven. De ovendeur mag best op een kier staan zodat het vocht kan ontsnappen en probeer ten minste 2 uur geduld te hebben. Laat het brood afkoelen en beleg het naar keuze.

Lekker makkelijk:  Als je genoeg krijgt van komijn kun je dat bijvoorbeeld door kaneel vervangen, dan heb je ineens knapperig kaneelbrood.

 

Dit recept is onderdeel van een gratis weekmenu met recepten uit Food Pharmacy. Het hele weekmenu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.

1 bakplaat

  • 50 g sorghummeel
  • 40 g havermout
  • 75 g zonnebloempitten
  • 70 g sesamzaad
  • 35 g pompoenpitten
  • 35 g lijnzaad
  • 1 theelepel komijn
  • halve theelepel zout
  • 0,5 dl koolzaadolie
  • 2 dl kokend water
  • snuf zeezout

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine