Een frangipanetaart is altijd op basis van boter, suiker, amandelen, eieren en bloem. Vaak wordt er voor een klassieker fruit aan toegevoegd, net zoals wij dat hier doen met sinaasappel en frambozenjam. Maak mooie laagjes van lepels van de verschillende ingrediënten door ze om beurten toe te voegen, dan heb je straks in iedere hap van alles een beetje. Geniet ervan!
1. Verhit de oven tot 190 ºC (gasovenstand 5).
2. Zet de deegbodempjes op een bakplaat.
3. Maak het frangipanemengsel door het ei in een mengkom te breken en er de gemalen amandelen, de boter en de tafelsuiker bij te doen.
4. Rasp er de schil van een halve sinaasappel over, schep er de vanillepasta of het -extract bij en roer alles goed door elkaar.
5. Schep eerst een kleine theelepel jam in elk van de deegbodempjes, schep er vervolgens een volle theelepel frangipane op, dan weer een kleine theelepel jam en ten slotte een tweede volle theelepel frangipane.
6. Zet de bakplaat in het midden van de hete oven en zet de kookwekker op exact 18 minuten.
Dit recept komt uit het boek ‘Jamie in 30 minuten’ van Jamie Oliver (€29,99, Kosmos Uitgevers).
Voor 6 kleine taartjes: