Er zijn zoveel heerlijke kleine taartjes bij Petit Gateau in Amsterdam! Hier geven we je het recept voor het basisdeeg voor deze taartjes. Maak ze eens met deze heerlijke notenkaramel vulling.
1. Verwarm de oven voor tot 150 °C.
2. Rooster de noten 10 minuten in de voorverwarmde oven.
3. Verwarm de slagroom en zet opzij.
4. Doe het water met de suiker in een middelgrote steelpan.
5. Laat de suiker karamelliseren.
6. Zet het vuur laag en giet de nog warme slagroom erbij, met de honing en de gezouten boter.
7. Roer alles door elkaar en voeg de nog warme noten toe.
8. Meng tot alle noten bedekt zijn met een laagje karamel.
9. Schep de noten meteen met twee eetlepels op de taartbodempjes.
Dit recept komt uit het boek ‘Kleine taartjes’ van Meike Schaling (€ 17,50, Kosmos Uitgevers).