Goede chocolade is essentiel voor een lekker taartje. Bij Petit Gateau, waar dit heerlijke taartje vandaan komt, gebruiken ze het liefst Valrhona. Zet de koffie of thee maar alvast klaar!
Kijk hier voor het recept van het basisdeeg.
Verder heb je voor deze ganache frambozenpuree nodig.
Frambozenpuree:
1. Laat de frambozen ontdooien.
2. Meng de frambozen met de suiker en het citroensap in een blender.
3. Zeef de frambozenpuree, zodat er geen pitjes meer in zitten.
Ganache:
1. Hak de pure chocolade in stukjes.
2. Doe de stukjes pure chocolade in een kom en smelt ze in de magnetron of au bain-marie.
3. Breng de slagroom met de frambozenpuree en de honing aan de kook en giet het mengsel over de pure chocolade.
4. Roer met een pannenlikker in het midden van de kom, steeds in dezelfde richting, tot alles goed gemengd is.
5. Mix de ganache nog even met de staafmixer voor een mooi resultaat.
Liever een vulling van notenkaramel, kijk hier.
Frambozenpuree:
Ganache: