Deze pittige kipspiezen met pindasaus laat je een uurtje marineren en bak je vervolgens in een paar minuutjes gaar. Een superlekker en makkelijk recept voor doordeweeks!
1. Draai de olie, chilipepers, knoflook, het zout, de pinda’s, suiker en het kokende water in een foodprocessor, blender of keukenmachine tot een dikke saus. Doe de helft van de saus in een kom en schep goed om met de kip. Zet 1 uur in de koelkast.
2. Verhit op hoog vuur een grillpan (of barbecue). Rijg de kip aan de prikkers, bestrijk met olie en gril 3-4 minuten aan elke kant of tot het vlees gaar en goudbruin is.
3. Dien de kipspiesen op met de andere helft van de pindasaus en met basilicumblaadjes en limoen.
4-6 personen
2 el arachideolie, plus extra, om te bestrijken
4 lange rode chilipepers, fijngesneden
4 tenen knoflook, geperst
1 tl grof zeezout
300 g geroosterde ongezouten pinda’s
180 g geraspte donkere palmsuiker*
250 ml kokend water
6 kipfilets à 160 g, elk in acht reepjes
24 bamboeprikkers, geweekt in water
Thaise-basilicumblaadjes en partjes limoen, voor erbij