Kip met linzen & tomaten

Kip met linzen & tomaten

Bereiding

Dit gerecht lijkt moeilijk, maar dat is het beslist niet! Serveer deze kip met linzen-schotel met wat knapperig brood om mee te dippen.

1 Braad de kipkarbonades aan in de olie in een koekenpan op hoog vuur; laat ze aan beide kanten bruin worden.

2 Voeg de knoflook, kappertjes en verse en gedroogde oregano toe (bewaar wat voor de garnering).

3 Voeg de wijn toe en laat 15 min. zachtjes koken. Voeg de tomaten en bouillon toe en laat het gerecht nog eens 30 min. zachtjes koken.

4 Voeg de linzen toe en kook ze 5 min. mee.

4 personen

• 8 kipkarbonades

• 3 el olijfolie

• 2 tenen knoflook, in dunne plakjes

• 2 el kappertjes

• handvol oregano, fijngehakt

• ½ tl gedroogde oregano

• 300 ml witte wijn

• 2 blikken tomatenblokjes à 400 g

• 200 ml kippenbouillon

• 250 g voorgekookte puylinzen

• stokbrood, voor erbij


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine