Is ‘t geen plaatje, dit gerecht? De kokosbroodjes maak je in een stoommandje en hierdoor zijn ze mega snel klaar. Serveer met de zoetzure kipreepjes en frisse komkommer.
1 Doe de kokosmelk met het zelfrijzend bakmeel en een flinke snuf zout in de MaxxiMUM. Draai tot een glad deeg en rol dit op een met meel bestoven werkvlak uit tot een langwerpige rol.
2 Snijd het deeg in acht gelijke stukken, leg elk stuk in dubbele, papieren muffinbakjes en zet die stevig tegen elkaar aan in een stoommandje of stoompan. Vul een wok of de onderste stoompan met 5 cm water en stoom de broodjes in 15-20 minuten gaar.
3 Snijd de kip in dunne reepjes en bak ze samen met de peperringetjes in wat olie gaar. Bestrooi met koriander.
4 Snijd de komkommer met de rasp van de MaxxiMUM in dunne sliertjes. Verwarm de azijn met de suiker en kurkuma en giet
over de komkommer. Laat even intrekken.
5 Maak intussen de saus: pureer de tomaten in de blender en kook de puree op hoog vuur met de azijn en de suiker in tot een saus. Bindt de saus met maïzena. Serveer de warme kokosbroodjes met de kipreepjes en de zoetzure saus en bestrooi met extra koriander en peperringetjes.