Kip-aardappel curry

Kip-aardappel curry

Bereiding

Bak het kaneelstokje, de kardemom en laurier ongeveer 1 minuut in de olie, om de smaken vrij te laten komen. Roer de kip, gember, knoflook, ui, chilipeper en kurkuma erdoor. Bak ze 3–5 minuten, tot de geuren vrijkomen en de stukjes kip bruin beginnen te worden. Voeg dan de tomatenpuree en bouillon toe. Breng dit alles aan de kook en laat het 10–15 minuten zachtjes stoven, of tot de stukjes kip gaar zijn en de saus is ingedikt. Voeg de aardappels toe en verhit ze mee, voeg vervolgens de kaneel en laurier toe en serveer met chapati’s of rijst.

4 personen
• 1 kaneelstokje
• 5 kardemompeulen, gekneusd
• 1 laurierblaadje
• 2 el arachideolie
• 2 kipfilets, in blokjes
• stukje gember van 3 cm, geraspt
• 3 tenen knoflook, geperst
• 1 ui, gesnipperd
• 1 rode chilipeper, fijngesneden
• ½ tl kurkuma
• 1 el tomatenpuree
• 300 ml kippenbouillon
• 3–4 gekookte aardappels, in stukjes


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis Azie magazine